Vocaal Ensemble Markant

Sinds 2007 ben ik dirigent van Vocaal Ensemble Markant als opvolger van dirigent Marc Versteeg.

Artistieke ruimte

In de loop der jaren is Markant ontwikkeld tot een koor dat zeer flexibel is, zowel qua repertoire als qua bezetting. Met name de meer experimentele programmering van het jaarlijkse Midzomerconcert geeft mij als artistiek leider veel ruimte en inspiratie om buiten het bekende repertoire te stappen.

Stichting Heusden Vesting Klassiek

Jaarlijks wordt Markant uitgenodigd door de Stichting Heusden Vesting Klassiek om de Matthäuspassion van J.S.Bach uit te voeren in de Grote Kerk te Heusden. Ook geeft het koor daar jaarlijks een groot kerstconcert: Messiah, Weihnachtsoratorium, maar ook bijv. de Mariavespers van Monteverdi.

Overige concerten en projecten

Daarnaast verzorgt het koor jaarlijks twee eigen concerten: het Midzomerconcert (eind juni-begin juli) en het Allerzielenconcert (2 november)

Het koor heeft een nauwe samenwerkingsband met de Stichting Herdenkingsconcert ’s-Hertogenbosch en werkt jaarlijks mee aan het 4 mei concert in zowel de gemeente ’s-Hertogenbosch als de gemeente Oisterwijk.

Het koor wordt regelmatig gevraagd voor bijzondere projecten (November Music; Nederlands Bach Consort; Gregoriaans Festival; Bossche Zomer e.a.)

Voor meer informatie over Vocaal Ensemble Markant verwijs ik graag naar hun website.

© bernhardtouwen.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacybeleid