Docent

Pianodocent

Ik ben ruim 30 jaar actief als pianodocent en ben aangesloten bij de EPTA. In mijn lessen staat de leerling en diens (algemene) muzikale ontwikkeling altijd centraal. Sinds 2002 ben ik als docent verbonden aan SKVR.

In 2015 zijn de Russische concertpianiste Julia Achkinazy en ik samen een nieuwe pianoschool begonnen: de International Piano Art Academy, IPAA.

Docent directie - ensembleleiding

Met mijn jarenlange ervaring als koor- en orkestdirigent met het meest uiteenlopende repertoire van gregoriaans, middeleeuws t/m hedendaagse gecomponeerde muziek heb ik een enorme schat aan kennis en inzicht verworven. Deze deel ik met en geef ik graag door aan mijn (jongere) collega dirigenten.

Als je interesse hebt om een module ensembleleiding bij mij te volgen, neem dan contact met me op. Dit is een zgn. blended-learning module waarbij we online ontmoetingen afwisselen met live-sessies.

Ook wil ik je graag helpen bij specifieke vragen m.b.t. repertoirestukken, zoals: welke uitgave? Welke exacte bezettingen? Of vragen over uitvoering zoals tempi, dynamiek, balansproblemen, e.d.

Neem contact met me op

Docent theorie en solfège

Ik geef theorie- en solfège-lessen. Bijvoorbeeld aan mensen die zich willen voorbereiden op een toelatingsexamen aan een conservatorium. Hier heb ik een theoriemethode voor ontwikkeld, die van het allereerst begin doorloopt tot conservatoriumniveau. Deze methode gebruik ik ook om leerlingen voor te bereiden op hun Graadexamens.

Publicaties

Lezingen - workshops

Met enige regelmaat geef ik lezingen over allerlei onderwerpen. Vaak staat een componist of een compositie centraal. Bij voorkeur combineer ik een dergelijke lezing met livemuziek, in een zgn. Lecture-recital en soms ook in een Lecture-rehearsal.

Vanwege de coronalockdowns heb ik ook een aantal succesvolle online-lezingen gegeven. Dit was tot mijn eigen verrassing heel inspirerend om te doen.

Ook verzorg ik workshops voor organisaties en koren rond thema’s als basisprincipes van het dirigeren – maat & ritme – intonatie – coloraturen, etc.

Voor meer informatie en evt. boekingen verwijs ik naar de contactgegevens.

© bernhardtouwen.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Algemene voorwaarden | Privacybeleid